Huizenjacht in Hongarije

Een huis of eigen vakantie huis kopen in Hongarije?

Een eigen huis in Hongarije.

Huizenjacht in Hongarije maar waarom. Hongarije is een verrassend veelzijdig woon- en vakantieland. Met de huidige ontwikkelingen in Europa is het ook verrassend veilig. Niet alleen voor de vakantieganger, maar ook voor de ondernemer en de pensionado wordt het dankzij de gunstige belastingverdragen met Nederland en België steeds aantrekkelijker om er te gaan wonen en ondernemen. Voor de meeste Nederlanders en Belgen is het een belastingparadijs. Vastgoed is er nog steeds betaalbaar en de bevolking is vriendelijk.

Het is dan ook niet vreemd dat veel vakantiegangers Hongarije herhaaldelijk verkiezen als hun vakantiebestemming. De meesten daarvan besluiten uiteindelijk een vakantiehuis te kopen of met een naderend pensioen in het vooruitzicht een woonhuis om er levenslang vakantie te vieren.

Huizenjacht in een notendop

Het kopen van een huis is ten alle tijden en op alle plaatsen een leuk en spannend avontuur. U wilt daarbij niet verzeild raken in situaties die we kennen uit het televisieprogramma ‘Ik Vertrek’. Het is mogelijk om dat zelfstandig een huis te kopen van een particulier, al vraagt dit veel extra tijd en inspanning en de taal kan dan een bariëre zijn. De meeste Nederlanders en Belgen kiezen daarom voor een makelaar of vastgoed adviseur die hen helpt bij het vinden een droomhuis.

Kiezen van een makelaar

Bij het kiezen van een makelaar kunt u kijken naar het huizenaanbod van de betreffende makelaardij. Ook is de service die men vóór en gedurende de koop biedt van belang. Sommige makelaars vragen voor iedere handeling geld, anderen bieden pakketten aan, waardoor u veelal voordeliger uit bent. Gratis makelaars bestaan niet. Als laatste is het goed te onderzoeken of het makelaarskantoor een officiële inschrijving heeft als makelaardij bij de Hongaarse Kamer van Koophandel. Deze verkrijgt een bedrijf alleen op vertoon van een makelaars-diploma. Als u koopt via een persoon die niet bij de Hongaarse overheid bekend is, kunt u natuurlijk geen verhaal halen als er problemen zijn.

De koop van Hongaars onroerend goed

De huizenjacht begint door uit het uitgebreide Hongaarse huizenaanbod één of meerdere huizen te selecteren om deze te gaan bezichtigen. Ten 2 Ten Reizen kunt u helpen bij het vinden van een verblijfsplek gedurende uw bezichtigingsweek of bezichtigingsweekend. Als u uw droomhuis gevonden heeft, ondertekend u samen met de makelaar een voorlopige koopovereenkomst. Dit zijn de afspraken omtrent de koop. Daarna wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris of advocaat voor het opstellen van het koopcontract.

Bij het ondertekenen van het koopcontract wordt er meestal een aanbetaling gedaan van 20%. Mocht u van de koop afzien, dan mag de verkoper deze aanbetaling houden. Als de verkoper van de verkoop af wil zien, dient deze de aanbetaling dubbel aan u terug te betalen. Na de aanbetaling wordt er een aantekening in het kadaster gemaakt, dat er een koop gaande is. Op die manier kan het vastgoed nooit aan meerdere kopers tegelijk verkocht worden.

Het kopen van Hongaars vastgoed is veilig. De makelaar en de advocaat zijn verplicht u bij ondertekening een vertaling te verstrekken in een taal die u begrijpt. Wanneer dergelijke zaken ontbreken is het aan te raden de koop te staken. Deze kan immers ook vanuit Nederland plaats vinden, al is dit beter niet te doen met partijen die weigeren u ter plaatsen een vertaling te verstrekken.

Na het betalen van de gehele aankoopprijs, wordt u als de nieuwe eigenaar vastgelegd in het Hongaarse kadaster. Ongeveer drie maanden later dient u de overdrachtsbelasting van 4% te betalen. Voor de rest betaald u geen WOZ-waarde of andere jaarlijks terugkomende belastingen over het onroerend goed. Dit maakt een huis in Hongarije tot een aantrekkelijke investering, in een tijd waar u geen rente over uw spaargeld ontvangt, maar in Nederland en België wel belasting over dient te betalen. Zo heeft u een vakantiehuis en spaarpot in één.

Verblijf gedurende uw bezichtigingsweek

Ten2TenReizen helpt u bij het vinden van een goede accommodatie in de buurt van het te bezichtigen vastgoed. Daarbij kunnen wij ook tips geven over leuke uitjes om af en toe uw gedachten even de rust te geven. Samen met de Nederlandstalige makelaars en adviseurs van Eigen Huis Hongarije kunnen we u meer vertellen over de omgeving en u zo helpen bij het vinden van uw favoriete plek in Hongarije. Kom op Huizenjacht in Hongarije.

Na aankoop

Na de koop van uw Hongaarse huis helpen de makelaars van Eigen Huis Hongarije u kosteloos met de overschrijving van elektra, gas en water op uw naam. Daarna gaan we met u naar het emigratiekantoor voor de registratie in Hongarije, zodat u onbeperkt in het land kunt verblijven. Wilt u emigreren naar Hongarije? De makelaars van Eigen Huis Hongarije begeleiden u bij uw emigratie en kennen diverse verhuis- en vervoerbedrijven.

Heeft u een vakantiehuis gekocht en wilt u die gedurende uw afwezigheid verhuren? Dan werken Ten2TenReizen en Eigen Huis Hongarije graag met u samen. Neem voor meer informatie daarover contact op met Ten2TenReizen.

Interesse om een huis of vakantiewoning in Hongarije te kopen?
Ga dan naar de website: www.eigenhuishongarije.nl

Eigen Huis Hongarije

BTW-nummer    25424375-2-17
HU K.v.K.-nummer    17-09-010756
Makelaars-licentie    PT K 121592

secondhome-in-hongarije  bed-en-breakfast-in-hongarije

Huizenjacht in Hongarije was last modified: by