Fietsvakantie Balatonmeer Hongarije

Hongarije heeft de laatste tijd veel aandacht geschonken aan het fietsen. Er zijn veel fietspaden aangelegd en fietsroutes uitgezet.

Fietspaden rond het Tiszameer in Hongarije

Door het geringe hoogteverschil is Hongarije een ideaal land voor de recreatieve fietser. Op de wegen in en rond de dorpjes is het nog lekker rustig en ideaal om juist daar een fietstocht te maken.

Foto-4-Het-Festetics-kasteel-in-Keszthely                                                                                      Festetics Kasteel in Keszthely

Sinds een jaar ligt er rondom het Balatonmeer een fietsroute met een lengte van 200 km. Zo kun je op een fijne en ontspannen manier alle geneugten van het leven met elkaar verbinden: fietsen, zwemmen, wijnproeven en wellness.

Klik hier voor de toeristische omschrijving van de regio Balatonmeer.

Er zijn legio mogelijkheden voor interessante excursies, bijvoorbeeld het Kleine Balatonmeer “Kis Balaton”, een prachtig vogelparadijs en beschermd natuurgebied. Ook zeker de moeite waard zijn het thermaalmeer Héviz, het stadje Tapolca, het idyllische Káli-bekken en de “Koninginnenstad” Veszprém.

En mocht het u iets te warm te worden, neem een verfrissende duik in het Balatonmeer!

Een fietstocht door de middelgebergten in het noorden en het zuiden van Hongarije kost overigens heel wat meer zweetdruppeltjes. Maar ook hiervoor zijn er in Hongarije genoeg mogelijkheden. Avontuur bestaat hier nog! Vraag ons naar de mogelijkheden!

 Mountainbike-Hongarije

Vertrekdata & prijzen

 • Fietsvakantie is het gehele jaar te boeken
 • Gratis fietshuur Voorseizoen (1-1 tot 30-06) en Naseizoen (01-09 tot 31-12)
 • In het hoogseizoen (01-07 tot 31-08) korting van 20% op de fietshuur

Prijs

 • Prijs per 2 personen per week voor-en naseizoen € 195,00
 • Prijs per 2 personen per week hoogseizoen € 275,00
 • Reserveringskosten € 20,00
 • Toeristenbelasting p.p.p.d. (ter plaatse te voldoen € 1,50)

Inclusief

 • Verblijf op basis van logies in één van de onderstaande vakantiehuizen (afhankelijk van het aantal personen en beschikbaarheid)
 • Gebruik van het gemeenschappelijk zwembad (periode 1 mei – 1 oktober)
 Balatonmeer Biro-18-2a 1  Balatonmeer Biro-18-2a ligbedden  Balatonmeer Biro-18-2a overzicht

Voorwaarden

 • Reis op basis van eigen vervoer
 • Transfer van en naar luchthaven mogelijk
 • Geen vaste aankomstdag (aankomstdag na 16.00 uur en vertrek voor 10.00 uur)
 • Indien van toepassing geldt bij het gebruik van energie (verwarming) wel een toeslag
Boek deze vakantiewoning en ontvang 20% korting op uw rekening bij Restaurant Nádas csárda in Gyenesdiás
Restaurant Nádas csárda in Gyenesdiás 1  Restaurant Nádas csárda in Gyenesdiás 2 Restaurant Nádas csárda in Gyenesdiás 3

Wensen

Ten2Ten organiseert Reizen naar Hongarije. Een Stedentrip, rondreis, groepsreis of studiereis boek je heel gemakkelijk bij Ten2Ten Reizen. Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u!

Formaliteiten

Toeristen die uit een EU-land naar Hongarije reizen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Dit document voldoet mits de reiziger niet langer dan 90 dagen in Hongarije verblijft.

Geld, banken en wisselen

De Nationale munt is de Forint. Overal in de grote steden en toeristische regio´s vindt u bankautomaten en wisselkantoren. De euro wordt algemeen aanvaard en bankautomaten aanvaarden vrijwel alle bankkaarten.

Taal

In Hongarije wordt Hongaars gesproken, maar ook in het Duits en Engels kunt u prima communiceren.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is een absolute noodzaak. Tevens is het afsluiten van een annuleringsverzekering van groot belang en wordt dringend aanbevolen. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig afsluiten van bedoelde verzekeringen.

Meer informatie:

Ten2Ten organiseert Reizen naar Hongarije. Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u!

Voor meer informatie vult u onderstaand contactformulier in.

Balatonmeer was last modified: by