Wandelvakantie Zuid Hongarije

Kom genieten van het mediterrane klimaat en de prachtige vergezichten tijdens uw wandelvakantie in het zuiden van Hongarije. Maar ook van de ongerepte natuur, de rust, ruimte en de nog zuivere lucht!

In de beboste en heuvelachtige omgeving van zuid-west Hongarije ligt het authentieke en idyllische dorpje Ibafa. Het is de ideale vakantieplek voor wandelaars, rustzoekers maar ook voor mensen die van cultuur houden. Vergeet niet de culturele hoofdstad 2010 van Europa ´Pécs´ te bezoeken.

Alle drie de woningen zijn geheel vrijstaand gelegen, comfortabel en sfeervol ingericht.Vanuit de woningen stapt u zo de Groene Vallei in. Hier vindt u nog ongerepte natuur en kunt u uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Naast de uitgebreide flora is dit het gebied van de schaapsherder met z´n kudde maar ook van de zwijnen, herten, reeën, vossen en roofvogels. Tijdens uw wandeling kunt u zo oog in oog komen te staan met een hert.

Maar een wandeling over de wijnberg is een must voor iedereen, vandaar uit heeft u een schitterend uitzicht over Ibafa en het prachtige heuvelllandschap.

Vakantiehuizen in Ibafa

 Vakantiewoning Álom Ég op Csillagos Hely  Vakantiehuis Aranyos Ég op Csillagos Hely 500x375  Vakantiewoning Csillagos Ég op Csillagos Hely
Álom Ég Aranyos Ég Csillagos Ég

Omschrijving Wandelarrangement

De tochten variëren van 5 tot 25 km en voeren u door de Groene Vallei “Zöld Völgy”. Tijdens één van de tochten kunt u een bezoek brengen aan een geitenfarm waar u ambachtelijk gemaakte geitenkaas kunt kopen en eventueel uw lunch kunt gebruiken. Op het menu staan ambachtelijk gemaakte geitenkaasjes, diverse worstsoorten, brood en een drankje naar keuze. De lunch op uw route naar een ecodorpje wordt u aangeboden en zit in het wandelarrangement.

Het uitgebreide diner bestaat o.a. uit traditionele Hongaarse gerechten zoals Pörkölt en Goulash, bereid in een grote ketel boven een houtvuur en nog andere smakelijke gerechten.

Lunch op Csillagos Hely Ontbijt op Csillagos Hely Pörkölt op Csillagos Hely
 Uitgebreide lunch  Heerlijk genieten van uw ontbijt De enige echte Goulash

Kortom laat u verrassen en kom wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van Hongarije.

Vertrekdata & prijzen

♦ Wandelvakantie is het hele jaar te boeken (de zomerperiode is door de hoge temperatuur niet aan te bevelen).

♦ Minimaal twee en maximaal acht deelnemers (meer deelnemers op aanvraag)

  • Prijs per persoon voor 7-daagse All in Wandelvakantie € 429,00
  • Reserveringskosten € 20,00
  • Toeristenbelasting per persoon per dag € 1,00

♦ Verblijf in vakantiehuis Álom Ég, Aranyos Ég of Csillagos Ég Inclusief

♦ Gebruik van gps-tracks en wandelkaarten

♦ Gebruik van faciliteiten zoals het zwembad en boogschietbaan

♦ Ontbijt en lunchpakket inclusief drankjes en bij het diner 1 drankje naar keuze

♦ Heeft u geen vervoer dan brengen wij u desgewenst naar het historische stadje Szigetvár, waar u ook een thermaalbad kunt bezoeken. De kosten voor het vervoer zitten in het arrangement. Andere uitgaven/entreegelden zijn voor u zelf.

♦ Bezoek aan het in heel Hongarije bekende pijpenmuseum in Ibafa.

Heerlijk zwembad op Csillagos Hely Terras op Csillagos Hely Boogschieten op Csillagos Hely
Heerlijk relaxen Terras en BBQ Uitleg voor het boogschieten

Voorwaarden

♦ Reis op basis van eigen vervoer

♦ Transfer van en naar luchthaven mogelijk

♦ GPS handheld (garmin competible) wordt aanbevolen, kaart beschikbaar. Anders krijgt u een uitgeprinte routekaart en kaart mee

♦ Aankomstdag zaterdag na 16.00 uur en vertrek voor 10.00 uur (in het voor- en naseizoen zijn andere dagen na overleg mogelijk)

♦ Indien van toepassing brengen wij u eventueel € 60,00 stookkosten per week per huis in rekening

Ook als niet all-in arrangement te boeken. Vraag naar de prijzen.

♦ Mogelijkheid tot paardrijden.

Paardrijden op Csillagos Hely Gezamelijke maatijd op Csillagos Hely Paardrijden in zuid Hongarije op Csillagos Hely

Wensen

Ten2Ten organiseert Reizen naar Hongarije. Een Stedentrip, rondreis, groepsreis of studiereis boek je heel gemakkelijk bij Ten2Ten Reizen. Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u!

Algemeen

Ten2Ten Reizen attendeert er -wellicht ten overvloede- op dat het dragen van comfortabel schoeisel absoluut noodzakelijk is. Wandelervaring niet vereist.

Formaliteiten

Toeristen die uit een EU-land naar Hongarije reizen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Dit document voldoet mits de reiziger niet langer dan 90 dagen in Hongarije verblijft.

Geld, banken en wisselen

De Nationale munt is de Forint. Overal in de grote steden en toeristische regio´s vindt u bankautomaten en wisselkantoren. De euro wordt algemeen aanvaard en bankautomaten aanvaarden vrijwel alle bankkaarten.

Taal

In Hongarije wordt Hongaars gesproken, maar ook in het Duits en Engels kunt u prima communiceren.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is een absolute noodzaak. Tevens is het afsluiten van een annuleringsverzekering van groot belang en wordt dringend aanbevolen. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig afsluiten van bedoelde verzekeringen.

Meer informatie:

Ten2Ten organiseert Reizen naar Hongarije. Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u!

Voor meer informatie vult u onderstaand contactformulier in.

Mecsek-gebergte was last modified: by